„Kromě ředitele, na kterého bude v nejbližší době vypsáno výběrové řízení, to pro Sladovnu  neznamená žádnou velkou změnu. I když v původním projektu bylo něco jiného, funguje nyní spíše jako regionální kulturní zařízení," uvedl předseda správní rady a zastupitel za ČSSD Radek Boček.

Na  jednání zastupitelstva zazněly i hlasy pro nadregionální charakter Sladovny ve stylu galerie Egona Schieleho v Českém Krumlově, což by si ale vyžádalo více peněz z rozpočtu města. Na druhé straně by bylo možné spolupracovat zejména s Filmovou akademií Miroslava Ondříčka a dalšími školami. Diskutovalo se také o využití některých prostor ke komerčním účelům a dokončení rekonstrukce celého objektu.
„Schieleho centrum je dobré především proto, že je v Českém Krumlově. Pokud bude Sladovna dobrá, Písečáci ji vezmou za svou, ať už je regionální nebo nadregionální," myslí si Rudolf  Tyll (TOP 09).

Podle  názoru Tomáše Franců (SNK ED)  se pro komerci prostory vyprojektované pro uměleckou činnost nehodí. Chybí tady šatny, sociální  zázemí a možnost občerstvení.

Sladovna by měla  být zařízením plnícím osvětovou a vzdělávací funkci ve výtvarném umění především pro obyvatele města. Měly by se zde například  konat výstavy regionálních autorů a partnerských měst, školení a prezentace.  Doplňkovou činností   má být  omezený počet nadregionálních výstav pro návštěvníky Písku. Sladovna musí vyjít se současnou dotací města ve výši sedm milionů korun. Případný  schodek by se pokrýval komerčními aktivitami a případně omezením služeb.

„Osobně se budu snažit o to, aby se zatraktivnila expozice a zvýšila návštěvnost," zdůraznil Radek Boček.