Ve čtvrtek začala rekonstrukce Šrámkova mostu, který je součástí obchvatu města. Pro řidiče to znamená dopravní omezení, které potrvá zhruba do poloviny příštího roku. „Uzavírka mě překvapila, nevěděl jsem o rekonstrukci. Jel jsem tudy po obědě a zúžení do dvou pruhů dopravu nijak neomezovalo. Ráno to možná bude horší," řekl  řidič David Urban.

Most se bude opravovat po polovinách za provozu, takže bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu pro každý směr. Autobusovou dopravu by to nijak omezovat nemělo. „Pokud nejde o úplnou uzavírku, ale jen částečnou, k úpravám jízdních řádů nepřistupujeme. Věřím, že to autobusy nezdrží. Řekl bych, že se tomu místu hodně řidičů bude vyhýbat, a tak se tam doprava uvolní," zmínil Karel Coufal, obchodní ředitel ČSAD Autobusy České Budějovice.

Povolená rychlost se v místě snižuje od sedmdesáti přes padesát až na třicet. „Budeme tam mít zvýšený dohled, především dokud si řidiči nezvyknou," podotkla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Zavřené jsou teď dva pruhy ve směru od Českých Budějovic, provoz je ve dvou směrech od Prahy.

Pro chodce bude vždy na jedné straně chodník uzavřen a na druhé průchozí. „Částečně uzavřené budou i chodníky a cyklostezky pod mostem, lidé tam ale projdou díky koridorům pro chodce. Úplně uzavřený bude chodník na pravém břehu Otavy, který vede ke staveništi a poskytne přístup technice ke spodní stavbě mostu," uvedla mluvčí města Kristýna Barchini.

Stavbu za více než 51 milionů korun platí Ředitelství silnic a dálnic České republiky.