Začne ve 14 hodin, a to na několika místech. Hlavní scéna bude na Masarykově náměstí, vedlejší u pošty. Dále se bude doprovodný program odehrávat na nádvoří zámku, Kaplanky nebo v domě kultury.

Protivínští mají letošní slavnosti komplikované rekonstrukcí hlavního tahu městem, na které se aktuálně pracuje. Podle starosty Jaromíra Hlaváče to však slavnosti nijak nenaruší. „Zvládli jsme to v tomto stavu i během pouti a pivovarských slavností a nemyslím si, že by to bylo horší,“ konstatoval starosta s tím, že předpokládaná sobotní návštěvnost je 2500 až 3000 lidí. „Jedinou komplikací bude to, že účinkující budou muset projet náměstím, protože druhou stranou je k pódiu nedostaneme, ale to také zvládneme a lidé snad budou tolerantní,“ dodal Jaromír Hlaváč.

Hudebními taháky letošních slavností jsou kapela Jelen, Voxel, Marie Rottrová, Supergroup.cz a Jožka Černý s cimbálovou muzikou. Kromě toho vystoupí řada spolků a oddílů, nebude chybět ani divadlo nebo svěcení nové požární cisterny.

Na nádvoří zámku bude k vidění přehlídka historických vozidel a nádvoří Kaplanky bude plné tradičních řemesel. Na hokejbalovém hřišti za sokolovnou se uskuteční 1. ročník poháru Jihočeského kraje dobrovolných hasičů.

Program Bartolomějských slavností v Milevsku začne tradičně ve čtvrtek v 18 hodin v kostele svatého Bartoloměje na náměstí E. Beneše koncertem komorního žesťového seskupení mladých profesionálních hudebníků z celé republiky pod názvem Brasstet.

Páteční odpoledne v parku Bažantnice bude patřit od 17 hodin dětem. Pestrý program nabídne i pohádku a po celou dobu budou připravené i dílničky a soutěže. V 19 hodin tu vystoupí finalisté pěvecké soutěže Oběžná dráha a následovat budou další koncerty.

V sobotu začne další program v Bažantnici ve 14 hodin milevskou kapelou Fusky Dus, po které vystoupí další kapely. Zároveň bude v parku exhibiční biketrialové vystoupení.

V neděli od 10.30 hodin bude patřit program v Bažantnici Myslivecké jednotě Písek. Bude tu přehlídka loveckých psů a mnoho dalšího. Bohatý bude i doprovodný program.

Protivín: výběr ze sobotního programu na hlavním pódiu
14.00 Jožka Černý & cimbálová muzika
16.00 Supergroup.cz
18.00 Voxel
19.05 Show na kolech
20.00 Marie Rottrová & Neřež
22.00 Jelen
23.15 Ohňová show
23.30 Beelee beat z Deellee

Milevsko: výběr z programu
pátek
18.20 Kočovné divadlo Ježibaba
19.00 – finalisté pěvecké soutěže Oběžná dráha, písničkář Voxel, skupiny Megaphone a Natural
sobota
18.00 Elán Kontraband Band (revival)
21.30 Vilém Čok a Bypass
neděle
13.30 kapely Bohemia, Kovačka a Babouci
19.00 koncert Swing Band Tábor (nádvoří kláštera)
13.00 hasičská soutěž (fotbalový stadion)