Za navýšením cen stojí nová sazba DPH. „Tyto služby se přesunuly z desetiprocentní sazby do dvacetiprocentní," vysvětlil Třeštík.

Zdražení se pohybuje v desítkách korun. Například zájemci, kteří budou chtít v této době hodinu trénovat na zimním stadionu, zaplatí o sto padesát korun více. Místo tisíce čtyři sta korun to bude patnáct set padesát. Pokud využijí stadion v zimě, tak se jedná o částku 1350 korun.

„Nová cena za pronájem fotbalového trávníku s umělou trávou je 990 korun za trénink bez využití osvětlení a dva tisíce dvě stě korun za zápas," dává příklad Martin Třeštík, který se domnívá, že navýšení cen dopad na využití sportovišť mít bude. „Už teď vidíme, že veřejnost si to začíná rozmýšlet. To je zřetelné. Ve srovnání s ostatními nás to poškodit nemůže, protože změnu ceníku musí udělat všichni," dodal Martin Třeštík.

Milevský zimní stadion využívá i Zdeněk Dub z Borovan, který hraje milevskou hokejovou ligu za Bernartice. „Ovlivní nás to jako hráče, protože pokud neseženeme sponzory, budeme dávat větší příspěvky," řekl k navýšení cen Zdeněk Dub. „Také do Milevska jezdíme hrát zápasy s klukama z Borovan. Je to tak dvakrát třikrát za sezonu, podle toho, jak se sejdeme, takže si myslím, že to přežijeme," doplnil Dub.

O městská sportoviště v Milevsku se stará společnost SPOS. Spravuje například letní a zimní stadion, koupaliště, tenisový areál nebo sportovní halu. Ceník schválili radní města na poslední schůzce a je platný na rok 2012.