„Znalec v oboru osvětlení nám buď potvrdí, nebo vyvrátí některé pochybnosti,"  řekl starosta Zdeněk Herout.

Pochyby se podle něj týkají toho, zda projektant navrhl správná světla – zda otevřená světla budou svítit v otevřeném stadionu.

„Nechali jsme si udělat projekt, podle kterého jsme výběrové řízení vysoutěžili. Objevily se ale zásadní připomínky, že projekt je úplně špatně. Nechali jsme si souběžně s tím udělat znalecké stanovisko a teď chceme udělat další a podle toho se rozhodneme," vysvětlil místostarosta Martin Třeštík.

Jak dodal, jeden autorizovaný projektant říká, že je to správně, a druhý, že je to úplně špatně. „A teď si z toho vyberte," konstatoval Martin Třeštík.
Pět firem, které se přihlásily do posledního výběrového řízení, se shodlo na tom, že navržená světla jsou vhodná.

Město nyní proti sobě má naprosto protichůdné posudky. „Chceme ještě slyšet další hlas a ten bude rozhodující," říká místostarosta.

Město potřebuje problém vyřešit co nejdříve. Na zimním stadionu totiž dochází současný typ svítidel, který se už nevyrábí. „Protože jsme to začali řešit loni, byli jsme v klidu. Teď už v klidu nejsme, žárovky dochází čím dál více. Vypadá to, že kvalitně můžeme svítit do konce prosince a pak se na stadionu bude zvolna stmívat," dodal místostarosta Martin Třeštík.

Výměna osvětlení na zimním stadionu bude stát asi dva miliony korun a ve sportovní hale, kde chtějí Milevští také světla vyměnit, milion korun. Ve sportovní hale technický problém s výměnou osvětlení nemají.