V místě už stojí několik garáží. Zda ji tam bude moci vybudovat i on, záleží na Jihočeském kraji. Do lokality totiž zasahuje ochranné pásmo silnice první třídy a kraj bude muset udělit  výjimku.

„Vzhledem k tomu, že je to v souvislé zastavěné zástavbě, tak to zřejmě nebude žádný problém, ale kraj budu muset dát souhlas. Jedná se o silnici první třídy," vysvětlil vedoucí odboru dopravy František Kabele. „Tato komunikace vede přes Sepekov či Hrejkovice. Neznám případ, že kdyby si chtěl někdo v Hrejkovicích  v těsné blízkosti silnice postavit garáž nebo přístavbu domu, že by mu v tom bránili," dodal vedoucí odboru dopravy.

Také otec žadatele předpokládá, že by s tím problém být neměl. „I ostatní garáže jsou stejně tak daleko, jako by byla ta naše," poznamenal.

Podle zastupitele Lubomíra Šrámka to ale nemusí být tak jednoduché –  co šlo v minulosti, nemusí jít dneska. „Takových příkladů je plno. Bohužel jde o vývoj zákonů a technických norem," připomněl Lubomír Šrámek, který navrhoval materiál odložit, aby ho městský úřad ještě prověřil.

K tomu se přimlouvala i Ivana Stráská. „Zájemce, ať to bude kdokoliv, neví, zda tam garáž bude moci postavit, nebo ne. Nejdříve by měl úřad zjistit, zda je kraj ochotný udělit výjimku, a pak bychom měli vyhlašovat záměr. Nezlobte se na mě, tenhle postup je od konce," dodala Ivana Stráská.

Ochranné pásmo komunikací je, jak vysvětlil František Kabele, u silnice první třídy padesát metrů od středu vozovky na každou stranu. „Výjimku může dát správce komunikace, což je v tomto případě Jihočeský kraj," dodal František Kabele.

Zastupitelé zatím o záměru na pronájem nehlasovali. Předkladatel Martin Třeštík po těchto argumentacích stáhl bod z jednání.