Natáčení spojilo řadu známých jmen jako je Eva Holubová, Ivana Chýlková, Patricie Pagáčová, Bolek Polívka či Karel Roden. Ve snímku se kromě nich a řady čtyřnohých amatérských herců objeví také kněz Zbigniew Czendlik.

ZAJÍMAVÁ ZKUŠENOST

Ve filmu, který se z části odehrává v Táboře, hrají reální psi z útulků a množíren. K nim se přidala další zajímavá postava, římskokatolický kněz polské národnosti. „Bylo mi ctí, že roli ve filmu Gump mi nabídl přímo režisér filmu František Brabec“, svěřil se Zbigniew Czendlik, který již osmadvacet let žije a působí v České republice. „V každém případě to pro mě byla zajímavá zkušenost,“ míní.

Zhruba za měsíc se začne podle knihy Gump: Pes, který naučil lidi žít natáčet také film, jehož část se odehraje v Táboře.
Pes Gump má v Táboře marcipánovou sochu

Pracovat s velikány jako jsou režisér Brabec nebo herec Bolek Polívka mu bylo ctí. „Bolek mě laskavě vzal pod svá herecká křídla a učil mě některá gesta. Byla to příjemná škola,“ sdělil s tím, že je mu příběh osobně sympatický nadějí a šťastným koncem. „Mám rád ve všem harmonii, když se věci odehrávají v klidu, bez negativních emocí,“ dodal Zbigniew Czendlik.

PSÍ LÁSKA

Navíc ho zaujala symbolické poslání příběhu. „I když se ke Gumpovi lidé chovali nehezky, nikdy na ně nezanevřel,“ zmínil s tím, že psí láska je nekonečná a psí srdce umí odpouštět. I Patricie Pagáčová si natáčení pochvaluje. „Je to moje první filmová zkušenost a rovnou s takovými kolegy. Miluji zvířata, doma mám dva psy,“ sdělila s tím, že roli Káti kvůli tomu vzala bez váhání.

Příběh hlavního hrdiny knihy Filipa Rožka „Gump: Pes, který naučil lidi žít“ má pokračování.
OBRAZEM: V táborském útulku se bude natáčet film

Dosud osiřelé němé tváře, co vystupují ve filmu, díky tomu získaly nový domov. „Psí herce si rozebrali lidé ze štábu. A těm, co zbyli, budeme hledat nové majitele dál,“ upozornila.

NEZBEDNÉ KOTĚ

Bolek Polívka alias filmový Béďa má nejvíce natáčecích dnů, na plátně se setká nejen se psy, ale i kotětem. „To nám dalo nejvíce zabrat. Na to, jak bylo malé, bylo ohromně živé,“ uzavřel s tím, že má rád koně, psy i kočky.

Diváci se dočkají mimo známých tváří také uzavření Gumpova osudu, kniha má na rozdíl od filmového zpracování konec otevřený.
Natáčení Gumpova příběhu se přesune z Prahy na jih Čech

Kniha vznikla díky organizaci Se psem mě baví svět a její část se odehrává v Táboře. 

Stejně jako v publikaci i ve filmu se vyskytuje Piškot a Granule, to jsou psí přezdívky pro pracovnice útulku na Vápenné strouze. Natáčet se bude, jak v táborském útulku, tak v okolí na nábřeží řeky Lužnice. Oproti knize, která má otevřený konec, bude mít filmové zpracování happy end.