První je už tuto středu 19. července od 19 hodin v prvním patře kulturního domu. „Volně tak navazujeme na Noc literatury, kde účastníci projevili zájem se pravidelně scházet. Domluvili jsme se na schůzkách každou první a třetí středu v měsíci,“ uvedla Lenka Vlková.

Na schůzkách budou besedovat nejen o zajímavých knihách, ale také si společně zazpívají na lidovou notu při doprovodu pianina. „Pokusím se tak naplnit vizi, že veřejná knihovna by měla být obývacím pokojem pro obyvatele našeho městečka a přilehlých obcí,“ dodala Lenka Vlková.

KABELKOVÝ VELETRH

Knihovnice Lenka Vlková se navíc zapojila do čtvrtého ročníku Kabelkového veletrhu Deníku a vytvořila v knihovně sběrné místo. Dárci letos mohou do charitativní sbírky nosit kabelky, bižuterii a dětské knihy, které jejich majitele třeba už omrzely a přitom ještě mohou někomu udělat radost. V září budou všechny darované věci vydražené v IGY Centru v Českých Budějovicích a výtěžek z nich pomůže vybraným dětem rozvíjet jejich nadání.

Další sběrná místa jsou v knihovně v Miroticích, v obecním úřadě v Klukách a přímo v redakci Píseckého deníku na Velkém náměstí 180 v Písku. Chcete se také přidat? Napište na e-mail: lucie.kotrbova@denik.cz