Tam jsou na prezidentské návštěvy zvyklí. „Při návštěvě Václava Havla bylo vše méně svázané a neformální," doplnil František Šlapák.
Tajné je například obědové menu. „Prozradit ho opravdu nemohu," uvedl František Šlapák. Vzhledem k tomu, že restaurace má zrovna zvěřinové hody, je velmi pravděpodobné, že zvěřinu poobědvá i prezident. Plzeňské pivo Miloš Zeman U Reinerů neochutná, připraveno bude několik druhů vín.

Program v Písku

13.30 příjezd do Tylovy ulice, přesun přes Palackého sady do restaurace U Reinerů
13.35 oběd
15.10 přesun do Divadla Fráni Šrámka
15.15 začátek setkání s občany v divadle
15.50 podpis do pamětní knihy města, dekorování praporu města, předání daru (od města dostane sadu pamětních minci
s motivy od Františka Doubka)

Proč si prezident pro návštěvu zvolil Písek? Jasno má místostarosta města Vojtěch Bubník. „Písek je nejkrásnější město na jihu Čech a restauraci U Reinerů zná každý Pražák," poznamenal Vojtěch Bubník.
Delegace bude obědvat v uzavřeném zadním salonku. Restaurace však zůstane otevřená. „Žádné zvláštní požadavky doprovod prezidenta nevznesl. Pouze u divadla bude parkovat prezidentská kolona," doplnil mluvčí města Roman Ondřich.

Anketa: Těšíte se na návštěvu prezidenta v Písku?

Zdena Hubáčková, důchodkyně, Písek

Neřekla bych zrovna, že se těším, ale jsem zvědavá, jak vypadá naživo, jak mluví a jak dokáže reagovat na obyčejné lidi.

František Kofroň, důchodce, Písek
Já prezidenta moc nemusím a podívat se na něj nepůjdu. Nedávno se mi zdálo, že jsem za ním přišel, a on mě neslušně odmítl.

Tereza Hovorková, studentka, Písek
Budu mimo Písek, takže se podívat nepůjdu. I kdybych ale v Písku byla, nešla bych. Jeho asi vidět nemusím.