Fanoušci srdceryvného story o toulavém psovi Gumpovi, který do filmové podoby přetvořil režisér F. A. Brabec, však nemusí smutnit. Jak sdělila Helena Váňová z produkce filmu, během natáčení vznikla řada originálních fotografií hlavních lidských i zvířecích hrdinů, které se rozhodli využít.

Gump: Pes, který naučil lidi žít
Část děje autor literární předlohy Filip Rožek zasadil do Útulku pro psy a kočky v Táboře, jenž filmový štáb obsadil letos v červenci. Knižní předloha od táborského spisovatele letos bodovala i v literárních cenách Magnesia Litera. Zvítězila v kategorii Cena čtenářů. Publikaci si dosud zakoupilo více než 120 tisíc lidí.

Táborský útulek obsadil v pondělí 13. a úterý 14. července filmový štáb, točilo se zde několik scén z filmu Gump: Pes, který naučil lidi žít.
Táborský pes Goro si zahrál ve filmu

„Fotografka Markéta Novak zachytila herce spolu se zachráněnými pejsky z útulků, kteří během natáčení našli nový domov podobně jako Gump," zmínila, že ze snímků sestavili jedinečný kalendář, který je nyní v prodeji.

HERCI I PSI

A na jaké hvězdy se mohou lidé v kalendáři těšit? Se čtyřnohými protagonisty se nechal vyfotit například Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Patricie Pagáčová, Nela Boudová, Richard Krajčo, Jana Plodková, Anna Šulcová či Olga Lounová.

Příběh inspirovaný stejnojmenným knižním bestsellerem autora Filipa Rožka se z kulis bezdomovecké osady na pražském Bohdalci přesunul do táborského útulku.
VIDEO: Hvězdy v Táboře: V psím filmu na ně zbyly jen štěky

„Obrazově povedený kalendář je navíc charitativní. Organizace Se psem mě baví svět, která za projektem Gump: Pes, který naučil lidi žít stojí, rozdala čtyřiceti partnerským organizacím již hotové kalendáře v hodnotě jednoho milionu korun. Výtěžek z prodeje následně použijí na financování péče o své svěřence,“ naznačila Helena Váňová.