„O prvenství jsme bohužel přišli vloni, protože v Bludovicích na Šumpersku drží současný rekord 704 metrů a my bychom ho letos chtěli zkusit překonat," uvedl Václav Mrákota. Autodráhu sestavují v čimelické sportovní hale při výstavě květin už dlouhodobě, i když v trochu menším rozsahu, než byl zmíněný rekord. Vždy se u ní baví spousta návštěvníků všech věkových kategorií.

Své místo mají v Čimelicích při pořádání květinové výstavy i pouťové atrakce. Zastupitelé však kvůli konfliktům, kdy došlo i k napadení a vážnému ublížení na zdraví správce sportovní haly, uvažovali o jejich zrušení. Aby se tak nestalo, ale také zároveň nedocházelo k podobným situacím, zúčastnil se jednání zastupitelů zástupce provozovatelů atrakcí, který nabídl, že převezme úplnou zodpovědnost i za ostatní. Pokud by byly problémy, nesl by následky on.

Zastupitelé jeho návrh přijali s tím, že nastaví nová závazná pravidla. Podle nich budou provozovatelé atrakcí platit za užívanou plochu při výstavě celkem 12 tisíc korun. Poplatky za stánky bude obec účtovat zvlášť. To vše za podmínky, že budou zajišťovat poutě za nájemné tři tisíce korun. Zastupitelé je schválili podle návrhu zastupitele Vladimíra Pánka.