Jejich pozvánka byla reakcí předsedy vlády Bohumila Sobotky na jejich otevřený dopis, ve kterém na něj apelovali ohledně zákazu nebo změny provozu  vodních skútrů na rekreačních nádržích. Jejich cílem bylo projednat možnosti zajištění bezpečnosti na nádržích Slapy a Orlík. Z jednání odjížděli s nadějí.

Píseckému deníku se včera podařilo získat informace o tom, jak se premiér rozhodl postupovat. „Předseda vlády v této věci požádal o prověření a písemné stanovisko věcně příslušný resort, v tomto případě Ministerstvo dopravy. To minulý rok v dubnu na základě vyhlášky rozvolnilo a výrazně upravilo pravidla a limity pro užívání vodních skútrů na vodních plochách v ČR. Ministr dopravy by měl pravidla co nejdříve prověřit a přijmout případné změny, aby se zabránilo situaci, kdy vodní skútry mohou ohrožovat zdraví a životy občanů," vysvětlil mluvčí vlády Martin Ayrer.

Veškeré aktivity, které vedou ke zlepšení bezpečnosti na hladině Orlíku, vítá autorka internetové petice, kterou ke čtvrtečnímu odpoledni podepsalo 1269 lidí a podpisy stále přibývají.  „O návštěvě úřadu vlády mě pan starosta informoval. Jsem optimistka a věřím, že se věci začínají řešit. Důležité je, aby lidé dále vyjadřovali svůj názor. Čím více názorů a podpisů naše petice a ta na Slapech získají, tím lépe," uvedla Klára Pešková s tím, že začínají sbírat podpisy i na klasickou papírovou petici.