Narodila jste se v Písku. Je podle vás Písek město pro život?
Ano, narodila jsem se v Písku. Písek je krásné město pro život. Pro mě možná právě i proto, že jsem zde prožila bezstarostné dětství. Když myslím na řeku Otavu, Starý most, Bakaláře, písecké divadlo, mou práci v Siluetě, mé přátele… je mi jasné, proč mě baví zde žít.

S jakým motivem ke cvičení se nejčastěji u svých klientek setkáváte? Je to nadváha, nespokojenost sama se sebou, bolavá záda nebo pouhá touha či snaha začít se hýbat?

Ve vaší otázce je vlastně i odpověď. Důvody, proč klienti přijdou do Siluety, jsou různé. Někdo chce být fit, jiný má problémy s páteří, další bojuje s nadváhou, někdo trpí depresemi. A na jakýkoliv problém je cvičení zaručený lék. Někteří po splnění svých cílů odejdou a jiní se stávají „celoživotními" klienty a přáteli. I v Písku žijí lidé, kteří nenadávají na svůj osud, genetiku, nedostatek času a snaží se dělat něco pro sebe.

Všimla jsem si, že v jedné záležitosti se odlišujete od většiny trenérů. Při cvičení nedbáte jen na krásně vyrýsované svaly, ale minimálně stejný důraz kladete i na zdravotní stránku věci. Na co je nutné dávat při cvičení pozor? 
  
Právě zdravotní stránka cvičení je to nejdůležitější, na co má vzdělaný instruktor dbát. Bolesti páteře a kloubů si klient může způsobit velice jednoduše, ale je těžké se pak s nimi vypořádat. Nehledě na to, že náš současný životní styl vede celý pohybový aparát ke svalovým dysbalancím a následným bolestem. A kdo jiný než instruktor vzdělaný v tomto oboru by měl na toto riziko neustále upozorňovat. 
Sama jsem mívala velké bolesti páteře, a tak si lépe dovedu představit, jak nepříjemné a život omezující to může být. Z usměvavého člověka se může stát pěkný „morous" a přitom to není nutné. Není nutné trpět bolestí. Je to na nás instruktorech, abychom dělali osvětu a klienty vedli k zodpovědnosti za své tělo.



Mnoho času trávíte pohybem. Zajímá mě, jak odpočíváte a jakým způsobem ráda relaxujete?
Miluji pohyb, ale už jsem se naučila milovat i relaxaci. Jelikož je pohybu opravdu hodně, mé tělo si samo řeklo o kompenzaci. Ráda chodím do sauny, do přírody, ráda si čtu knihy a nebo se prostě jen tak „válím". Někdy musím i cíleně, i když na mě za rohem kouká nevyžehlené prádlo.

Co vám dělá radost v profesním i soukromém životě? Máte nějaký vzkaz pro čtenáře?
Radost mi dělá má rodina, mé děti, když dělají, co je baví, a občas se donutí dělat i to, co je nebaví. Mí přátelé, kteří mě dokážou podržet v nouzi, mé klientky, když jsou spokojené s naší prací a rády se k nám vracejí. A vůbec mě baví, když se lidé k sobě chovají vstřícně a přátelsky, dokážou se zastat slabších a vzdorovat silnějším. A to bych ráda vzkázala i čtenářům Píseckého deníku. Radujme se, hýbejme se, buďme k sobě vstřícnější, vzdorujme a chraňme slabší.

Petra Ješinová předává štafetu Zuzaně Divišové.

Odpovídá Petra Ješinová:
Narodila se v Písku, kde prožila bezstarostné dětství. Po absolvování základní školy nastoupila na Gymnázium ve Vimperku. Po maturitě se začala věnovat aerobiku. Od roku 1998 je Profi instruktor aerobiku ČŠA Heleny Jarkovské. Od tohoto roku se stal aerobik jejím hlavním zaměstnáním. Od roku 1994 si postupně dělala různé specializace – pilates, bodyball, kickbox aerobic, thai-box-robics, step aerobik, funky aerobik, bosu abba či dětský aerobik a další. Má dvě děti, Terezku a Vojtu, které jsou jejím hnacím motorem, učitelem i přítelem. S manželem Tomášem otevřeli velký klub, který ale byli nuceni opustit. Nyní je manažerka a lektorka malého studia – Silueta fitness, kde našla svůj vnitřní klid.