Přilákala je sem unikátní výstava nazvaná Bavorská střela, na které modeláři z celé republiky představil figurky a modely osobností a vojáků z různých historických období nebo filmové postavy.

Někteří z nich přímo na výstavě figurky a busty zhotovovali. Vystavující umělci si říkají figurkáři a díky trpělivost a pracovitosti pod jejich rukama vznikají miniatury lidí i zvířat. Nechávají se inspirovat také světem fantassy a sci-fi. Patří k nim i Matěj Dufek z Prahy.

Miniaturám vojáků z bohaté vojenské historie se věnuje Martin Král z Ústí nad Labem, který říká: „Vojáčky dělám vždy, když mám trochu volného času, a zhotovení jedné figurky trvá zhruba měsíc.“ Jeho kolega Libor Mužík z Kladna se figurkám věnuje tři roky a mezi jeho výtvory najdete například Vikingy a další figurky inspirované starověkem.

Výstava ukázala figurky a busty i dioramata různých měřítek a různých témat. Mnohé z nich byly špičkové úrovně, oceněné na mezinárodních modelářských soutěžích. Mezi návštěvníky bylo hodně rodin z dětmi, výstavu si nenechal například ujít ani Oldřich Opolka z Písku s dcerami Nikolkou a Kristýnkou.