"V současné době probíhají především demoliční práce týkající se podlah a příček v přízemí. V patře se provádí demontáž podhledů a výměna stropních trámů. Běží také montáže nového krovu a přípravné práce pro realizaci stropu v podkroví," uvedl za Správu železnic tiskový mluvčí Dušan Gavenda.

Výpravní budova je po dobu rekonstrukce pro veřejnost nepřístupná. Veškeré provozy jsou přesunuté do stávajícího jednopodlažního přístavku a jeho zastřešené části. "Cestující zde najdou pokladnu a automat na jízdenky, WC a venkovní čekárnu. V nejbližších týdnech v tomto objektu pro cestující zpřístupníme také dočasnou vnitřní čekárnu," upřesnil Dušan Gavenda a dodal, že po rekonstrukci vlastní výpravní budovy bude přístavek odstraněn a na jeho místě vznikne parkoviště.

Budovu čeká kompletní přestavba, obnovou projdou také interiéry.
Patologie v písecké nemocnici dostane nový kabát i moderní chladící boxy

Budova osobního nádraží v Písku se díky celkové rekonstrukci výrazně přiblíží svému historickému vzhledu. Vymění se okna, dveře a střecha, upravenou a zateplenou fasádu doplní zdobné prvky. V přízemí bude v rámci změny dispozice zřízeno nové sociální zařízení a prostory pro veřejnost. V ostatních částech budovy se provede rekonstrukce bytů a podkroví, které bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. Vstup do výpravní budovy a na 1. nástupiště bude plně bezbariérový, zajistí ho dvě nové rampy.

Dokončení stavebních prací se předpokládá do poloviny příštího roku.