K vybudování přístupové komunikace do zamýšlené průmyslové zóny v lokalitě Dukelská už budou chybět „jen" peníze nebo investor. Poslední nutný soukromý pozemek za 121 tisíc korun by už brzy měl být majetkem města. Jeho nákupem se budou zabývat zastupitelé.

Místostarosta Martin Třeštík připomněl, že projekt na vybudování komunikace už mají hotový. „Teď nám chybí pozemky, které postupně dokupujeme. Myslím, že po nákupu tohoto pozemku budeme mít úplně všechny, které jsou nutné k výstavbě příjezdové komunikace," konstatoval místostarosta.

Podle něj by bylo možností, že by – pokud se objeví – mohl komunikaci zaplatit investor nebo by město mohlo požádat o dotaci na zpřístupnění zóny. „Náklady jsou poměrně hodně velké. Nyní budeme ve stavu, že budeme na výstavbu komunikace připraveni. Nechá se rychle postavit, kdyby se ji rozhodl někdo zafinancovat nebo jsme peníze získali z dotace," dodal.

Podle starosty Ivana Radosty je ve hře ještě jedna možnost – využít prostor k podnikání u ZVVZ. „Znovu jsme otevřeli jednání s fabrikou. V případě, že by zónu poskytli, bychom byli dál pro někoho, kdo by rychle potřeboval pozemky," nastínil Ivan Radosta.
Odkoupením pozemku v lokalitě Dukelská se budou zabývat zastupitelé. Má výměru 475 metrů čtverečních a cena je dána znaleckým posudkem.

Město mělo na letošní rok připraveno v rozpočtu na výkup pozemků v zóně sto tisíc korun, to ale nestačí. Radní tak částku navýšili, a to konkrétně o 250 tisíc korun. 

7,3 milionu korun město investovalo do nákupu pozemků v zamýšlené průmyslové zóně Dukelská.
154 314 metrů čtverečních je výměra pozemků, které město v lokalitě Dukelská koupilo.
Zdroj: informace z prosincového zasedání zastupitelů