Tento požehnaný ležák poslouží, stejně jako loni, především k získání prostředků pro charitativní účely. Pivo se bude prodávat v průběhu českobudějovických Adventních trhů jako limitovaná edice několika tisíc ručně balených lahví a na několika vybraných místech se bude také čepovat. Celý výtěžek z prodeje získá diecézní charita České Budějovice. Část Požehnaného ležáku – 124 ručně balených litrových lahví – pošle pivovar opět jako dar Svatému otci papeži Františkovi.

Ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák uvedl: „Ruční balení a prodej požehnaného piva už jsou téměř tradicí našeho pivovaru. Především díky dobrovolníkům z řad zaměstnanců pivovaru a biskupství jsme loni na dobročinné účely mohli věnovat 216 tisíc korun. Přál bych si, aby letošní částka byla ještě vyšší.“

„Je pro mne velikým potěšením, že mohu již potřetí požehnat mimořádné várce českobudějovického piva. Loňský výtěžek z jejího adventního prodeje byl věnován českobudějovické Diecézní charitě na prácis dobrovolníky, kteří se starají o nejvíce potřebné lidi žijící v našem městě. I letos chceme tímto způsobem společně podpořit tuto účinnou pomoc a službu našim spoluobčanům a klientům charity,“ předeslal biskup českobudějovický. „Jsem rád, že tuto snahu společně s námi po celou dobu podporují i Jihočeský kraj, vedení města České Budějovice, Budějovický Budvar, diecézní charita a Velvyslanectví ČR při Svatém stolci, se kterým toto společné dílo prezentujeme Svatému otci. Věřím, že se i při letošním adventu setkáme s lidmi dobré vůle, kteří s námi tento humanitární záměr podpoří,“ dodal Mons. Vlastimil Kročil.

Požehnaný ležák byl uvařen podle stejné receptury jako světlý ležák Budweiser Budvar. Ten znají spotřebitelé v téměř 80 zemích a na českém vývozu piva se podílí asi jednou pětinou.