Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje podle své mluvčí Štěpánky Schwarzová tento den pořádá znovu oblíbený workshop Policistou na zkoušku. „Ačkoliv se tato akce konala v minulosti už několikrát, vždy jsme se setkali s velkým zájmem veřejnosti, tentokrát se však vše uskuteční v dopoledních hodinách, aby se mohli akce zúčastnit i lidé, kterým se nehodil dopolední termín třeba kvůli pracovní době,“ vysvětlila.

Workshop pro veřejnost Policistou na(ne)čisto se uskutečnil v pátek 6. května v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice na Jiráskově nábřeží.
Na Jiráskově nábřeží zasahovala pořádková jednotka. Policie nasadila i kynologa

Kromě fyzických testů (běhu na jeden kilometr, celomotorického testu, kliků a člunkového běhu) a absolvování psychologického minitestu získá každý, který výzvu zvládne, osvědčení platné jeden rok. „Bude mít tak část přijímacího řízení k policii dopředu splněnou,“ dodala Schwarzová.

Pozvánka na workshop Policistou na zkoušku.Pozvánka na workshop Policistou na zkoušku.Zdroj: archiv Policie ČR

Kromě jiných benefitů, které zaměstnání u policie nabízí, může zájemce oslovit například i náborový příspěvek ve výši 75 tisíc korun.

Pro více podrobností v případě zájmu o účast na akci Policistou na zkoušku pište e-mail na: krpc.workshop@pcr.cz. Veškeré potřebné informace pro nové uchazeče jsou zveřejněny na webových stránkách https://nabor.policie.cz/.