Rekreační lokalita vodní nádrže Orlík je dle vyjádření policejní mluvčí Kamily Čuřínové Ingrišové velmi oblíbeným místem, kde se setkávají turisté na parnících i vyznavači jízdy na loďkách, člunech, skútrech a dalších plavidlech. "Romantické prostředí u hradu Zvíkov, zámku Orlík i zátoky s hausbóty a plachetnicemi, to je krásné prostředí pro trávení volného času, nesmíme však zapomínat, že na vodních cestách platí pravidla, která musí všichni a především vůdci plavidel dodržovat," podotkla.

Policisté z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí, do jejichž teritoria spadá mimo jiné i vodní plocha, společně s kolegy ze Státní plavební správy v čele s ředitelkou Klárou Němcovou, kontrolovali plavidla a jejich osádky.

Policisté se v pátek zaměřili na vůdce plavidel, kontrolu dokladů, požití alkoholu či návykových látek, povinné vybavení lodí i jejich technický stav. "Odhalili jen drobnější nedostatky, v žádném z případů nešlo o alkohol," shrnula Kamila Čuřínová Ingrišová a dodala: "Přejeme všem pohodový zbytek prázdnin a připomínáme, buďte opatrní, ohleduplní a dodržujte pravidla!"