„Tady je to mimořádné. V Praze pořád někam přejíždíme, ale tady je to tak specifické, že se sem všichni těšíme. Tady ať jdete kamkoliv, všude je to strašně krásné. Moc se mi tu líbí,“ svěřila se Deníku Taťjana Medvecká při čekání na svůj záběr. „Já to tu mám taky hrozně moc ráda. Ráno vstávám brzy, takže se před natáčením projdu přírodou, třeba kolem Vydry je to moc krásné,“ přidala se Dagmar Čárová. Dodala, že když je čas, chodí právě s Medveckou na houby.

„Při natáčení minulé řady jsem našla tolik hub, že jsem měla vystaráno na zimu,“ potvrdila Medvecká. Ve čtvrté řadě se ale podle svých slov do lesa nedostane. Má jen pět natáčecích dnů a všechny plné od rána do večera. „Ale bude to sem pět krásných výletů,“ dodala s úsměvem.

Hledání nových lokací pro Policii Modrava
Místa pro natáčení Policie Modrava jsou už vybraná. Brzy padne první klapka

To už se dotáčely obrazy typické pro Policii Modrava – chlapi diskutující s pivem v ruce před srnským konzumem. Když dorazila na místo Medvecká coby prodavačka Nováčková, vítala se nejen se členy štábu, které ještě neviděla, ale i s prodavačkami. „Ahoj děvčata,“ volala do krámu. Tam Deníku potvrdili, že turisté, kteří do Srní přijedou, se po ní mezi regály stále shánějí.

„Paní Nováčková a Venca Kurva, kdyby si sedli na lavičku a za každou fotku s někým vybírali pětikorunu, tak jsou milionáři. Lidé se po nich pořád ptají,“ prozradila s úsměvem vedoucí obchodu. „To je škoda, že se to dozvídám až teď. Už dávno jsem tam mohl sedět a být už milionář, kurva,“ smál se tomu Václav Krátký alias Venca Kurva.

Po dotočení scén u konzumu, které si nenechali ujít mnozí turisté, přišly na řadu momenty, kdy jedou hasiči zachránit Janu Bouškovou. „To parkoviště je moc prázdné, přidejte nějaká auta. A taky bych potřeboval nějaké turisty, aby prošli za spěchajícími hasiči,“ žádal režisér Soukup, a tak se z reportéra Deníku, reportérky TV Nova a několika dalších stal na chvilku komparz.

Největší šok 

Když byl obraz dotočen, našel si chvilku na popovídání i tvůrce celého projektu Jaroslav Soukup. „Naše příběhy jsou v podstatě fikce, hlavní je tam fantazie. Důležité je, že spousta postav je inspirovaná Srním, kde mám už 22 let chalupu. To je třeba jedna ze dvou nových postav – masér Rudla Stejskal, který sem přišel z Českých Budějovic. Hraje ho Peter Čižmár. Jeho postava je inspirována skutečným fotbalistou a trenérem, co dělal v Srní v hotelu maséra. Druhou novou postavou je Blanka Majerová, která přijde také z Českých Budějovic a dělá zdravotní sestřičku u lékaře, jehož hraje Martin Davídek. Hraje ji moje manželka Petra Martincová,“ uvedl Soukup s tím, že jeho žena dlouho roli v Policii Modrava odmítala, neboť nechce, aby se o ní říkalo, že ji manžel obsazuje.

Hledání nových lokací pro Policii Modrava
Místa pro natáčení Policie Modrava jsou už vybraná. Brzy padne první klapka

Zatímco všichni oblíbení herci se objeví i ve čtvrté řadě, jedna ikonická budova už tam k vidění nebude – chalupa pošťačky Válkové. „To, že tato chalupa na Hrádkách zmizela, byl pro nás největší šok. Noví majitelé ji chtěli zrekonstruovat a zjistili, že je celá prožraná, tak ji museli zbourat. Už ale staví novou. Nám tak nezbylo nic jiného, než najít pro pošťačku a Janu Vinickou novou chalupu. Jdou do hájovny, do lepšího a většího,“ uzavřel režisér Soukup a vydal se zpět na plac.