Na Boží hod bylo v jižních Čechách z celého Česka nejtepleji. Teploty se v Českých Budějovicích-Rožnově dostaly téměř ke třinácti stupňům, resp. na 12,8 °C. Přes dvanáctku se rtuť teploměru podívala také v Husinci. Po Vánocích přes nás přejde studená fronta, která přinese čerstvý západní vítr i s nárazy přes 50 km/h a dvoudenní ochlazení. Na horách by mělo sněžit, připadnout by tu mohlo až 5 cm sněhu. Ale od čtvrtka 29. prosince se začne znovu oteplovat

Silvestr a Nový rok by měly být z celého období „vánoční oblevy“ nejteplejšími dny s teplotami možná i výrazně nad 10 °C. Některé modely pak počítají s maximálními denními teplotami na Nový rok dokonce i v blízkosti 15 °C, což je ovšem nutno brát zatím hodně s rezervou. Za všechno bude moct velmi teplý vzduch od jihozápadu.

Po Novém roce nás pak čeká pozvolné ochlazování. Doplnění sněhu na horách je ale zatím bohužel v nedohlednu. 

Karaba, Ferenc i Lorenc. Podívejte, se jak na jihu Čech i v jiných lokalitách tvůrci natáčeli pohádku Tajemství staré bambitky 2.
Tajemství staré bambitky 2: Sídlem královny Julie je zámek Jindřichův Hradec

A jaká je na zbytek pracovního týdne předpověď pro Jihočeský kraj? V úterý ráno budou 3 °C až nula, přes den se objeví zpočátku ojediněle přeháňky a nejvyšší denní teploty vystoupají na 4 až 7 °C, na horách -1 až 2 °C. Ve středu má být většinou oblačno, nejnižší noční teploty 1 až -3 °C a nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C.

Ve čtvrtek se postupně objeví místy déšť nebo přeháňky, na horách četnější, nejvyšší denní teploty budou 8 až 12°C. A na Silvestra bude podle českobudějovické pobočky ČHMÚ oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.