Šest týdnů neprojedou žádná auta po mostě v ulici Čs. legií nad Suchanovým rybníkem v Milevsku. Čeká ho oprava a řidiči budou muset počítat s jeho úplnou uzavírkou. „Uzavírka začne v polovině září a bude trvat do konce října," řekl včera František Kabele, vedoucí odboru dopravy městského úřadu.


Objízdná trasa pro vozidla do dvanácti tun povede přes ulice města, ale kamiony by se do Milevska měly dostat přes Líšnici a Sepekov. „To se nedá nic dělat, tak budu muset do centra jet po objížďce. Šest týdnů naštěstí není nijak dlouhá doba," komentovala situaci žena z Bernarticka, která pracuje v Milevsku.

Další uzavírka  v Milevsku by měla začít na konci září a trvat podle slov Františka Kabeleho maximálně dva týdny. Během ní se dočká opravy silnice od obchodu Centrum  až k poliklinice.  „Objížďka povede kolem radnice, v Riegrově ulici budeme práce dělat po polovinách komunikace, takže tudy auta budou jezdit," vysvětlil vedoucí odboru dopravy.

Do konce tohoto týdne bude v Milevsku hotová oprava povrchu v Sokolovské ulici, ale naopak letos se už nedostane na rekonstrukci viaduktu u Bažantnice. Dodavatel je sice už vybrán, ale nyní běží lhůta na odvolání. Práce by mohly  začít nejdříve až na podzim a ředitelství silnic a dálnic tak raději celou akci přesunulo na další rok.