Místo na zaparkování našla Jana Kůrková z Loun před píseckou nemocnicí bez problémů. I když to bylo dopoledne ve všední den. „Byla jsem v nemocnici pracovně. Většinou jezdím dovnitř, ale když je možnost, postavím auto před branou," podotkla Jana Kůrková. Zřejmě měla štěstí. Podle města totiž nově nastavený systém dvouhodinového stání na parkovací hodiny nefunguje. Připravuje proto další změnu – před nemocnicí se bude platit.

„Situace se na parkovišti  nezlepšila, protože například pro studenty střední školy nebyl problém po dvou hodinách parkovací hodiny opět nastavit na aktuální čas. Proto město rozhodlo o instalaci parkovacího automatu," řekl mluvčí radnice Roman Ondřich.

Automat by se měl na parkovišti objevit do dvou měsíců. Kolik budou lidé před nemocnicí platit zatím není jasné. „Ceník ještě není znám a městské služby o něm budou jednat s odborem dopravy.  Předpokládám však nízkou sazbu," dodal mluvčí.

Město zvažovalo i instalaci závory. Varianta ale padla kvůli příliš vysokým nákladům. Kapacita parkoviště je částečně omezena i rezervací parkovacích míst pro seniorský dům Světlo, což byla podmínka Jihočeského kraje, když zařízení převáděl na město.

Ředitel nemocnice Jiří Holan nechtěl rozhodnutí města hodnotit.  „Krok města vůbec nehodnotím, protože jde právě o krok města, tedy zástupců vedení, kteří mají mandát rozhodovat," řekl Jiří Holan.