Vzhledem k epidemické situaci ale byla zrušena jak červnová slavnost, tak i ta, která se měla konat v září. „Z důvodu vládních nařízení jsme oslavu, která se tradičně koná druhý červnový víkend, naplánovali od 26. do 29. srpna 2021. Bude probíhat převážně v Palackého sadech a na zahradě Kulturního domu,“ doplnil ředitel Centra kultury města Písek Josef Kašpar.

Součástí městské slavnosti Dotkni se Písku bude i čtvrteční koncert Píseckého komorního orchestru, který vystupuje od 19 hodin v Palackého sadech pod vedením dirigenta Felixe Slováčka mladšího. Na městské slavnosti se návštěvníci mohou těšit na vystoupení zpěvaček Kataríny Knechtové a Lenny, skupin Poletíme?, ATMO music, jazzového orchestru Prague Rhytm Kings a mnoho dalších. V pátek čeká příchozí typický „lauří“ koncert s pořádnou dávkou energie. Kapela Laura a její tygři se svojí specifickou vizuální i hudební image na slavnosti nesmí chybět. „Nenechte si ujít ani kapelu České srdce, která úspěšně kombinuje keltskou a rockovou hudbu. Charismatické mužské uskupení pražské kapely Hodiny, předskokana strahovského koncertu skupiny Kryštof, zahraje hity Stmívání i Nebudu v koutě stát, které se vyšplhaly na přední příčky hitparád,“ doplnila k programu Andrea Kovaříková z městského centra kultury.

Městská slavnost Dotkni se Písku - rok 2018.
Z ARCHIVU: Připomeňte si městské slavnosti posledních let

Slavností se zúčastní i písecké soubory, jihočeská art rocková kapela Primátor Dittrich oslaví 40 let na scéně.

Na své si přijdou také nejmladší návštěvníci, pro které organizátoři připravili v zahradě Kulturního domu dětský program s BibiBum, dílničky a soutěže.

Vedle historického programu jsou naplánována i divadelní představení a besedy ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka. O nedělní program Pískoviště se postará Sladovna. Neděle také nabídne průvod koní městem a následný program pod názvem Českem na koňském hřbetu. Vstupné na všechny akce je zdarma. Podrobnosti najdete najdete na webových stránkách www.dotknisepisku.cz