Letošní rozpočet města počítal s částkou osm milionů, ale ukázalo se, že to nestačí.

„Ve výběrovém řízení na dodavatele se městu daří většinou cenu snížit. Tentokrát tomu tak nebylo. Z červencového výběrového řízení vzešla částka 17,1 milionu korun včetně DPH," vysvětlil místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Financování výměny oken a zateplení budovy MÚ:Dotace - 6,2 mil. Kč
Z rozpočtu města původně - 8 mil. Kč
Z rozpočtu města po úpravě
- 10,9 mil. Kč
Celková cena - 17,1 mil. Kč
Všechny ceny jsou včetně DPH
Zdroj: Městský úřad Písek

Zastupitelům města byl proto na čtvrtečním mimořádném zasedání předložen návrh na rozpočtovou změnu a zvýšení podílu města o 2,9 milionu korun.

Vedoucí odboru investic a rozvoje MÚ Václav Filip odpovídal na dotaz radního Luboše Průši (Jihočeši): „Proč je taková odchylka mezi předpokládanou a vysoutěženou cenou?" zeptal se Luboš Průša.

„Vysoutěžená cena nepřekročila náš předpoklad, ale částku v rozpočtu. Nižší cenu ve výběrovém řízení žádný potencionální dodavatel nenabídl," uvedl Václav Filip.

Ještě před hlasováním místostarosta Josef Knot seznámil zastupitele s vývojem daňových příjmů rozpočtu, které se ani v rámci republiky nevyvíjely příznivě.

„Červen byl pro nás ale zlomovým měsícem, dosáhli jsme kladného meziročního salda téměř jedenáct milionů korun," informoval Josef Knot. Zastupitelé rozpočtovou změnu schválili a město o dotaci nepřijde.