Návštěvníky slavnosti uvítala starostka Písku Eva Vanžurová a pak už dlažba předmostí národní kulturní památky patřila baráčníkům z Písku a Radomyšle, kteří tančili a zpívali Českou besedu. Vystřídaly je tři skupiny malých tanečníků z Tanečního studia T-Dance. Doslova v obležení bylo improvizované jeviště při pověsti Dům U Anděla, kterou uvedl loutkový soubor Nitka. Z dalších vystoupení připomeňme ještě alespoň šumavskou kapelu Roštovanka.

V mateřince si udělali velikonoční program.
V mateřince si udělali velikonoční program

Na Kamenném mostě i v jeho okolí si návštěvníci mohli vybrat ve stáncích s tradičním velikonočním zbožím, ale také s keramikou, sýrovými a dalšími pochoutkami a jak už se v posledních letech při různých slavnostech stává tradicí, nechyběly valašské frgále. V dílničce přímo na mostě si děti mohly vyzkoušet různá zdobení a Jaroslav Hrouda ze Strakonic učil na předmostí zájemce plést pomlázky.

Mnohé návštěvníky zaujala výstavka fotografií. Šlo o ukázku z projektu, který má název Písek v tanci. Autorkou fotografií je Jana Pecholtová, na projektu se dále podílejí vedoucí T-Dance Gabriela Kroutilová a vizážistka Lucie Loudínová. „Fotografie vznikají v ulicích, na náměstích a na dalších místech ve městě. Z těch nejlepších vznikne kalendář pro rok 2018,“ informoval Jiří Hladký ze spolku Přátelé Kamenného mostu.

Matěj Šindelář, Mužetice, 6. 4. 2017 ve 14.04 hod., 4230 g, 53 cm.
Nově narozená miminka z písecké porodnice