Mezi zastánci výrazného snížení prodejní ceny městem nevyužité budovy je opoziční zastupitel Otomar Gottstein. „Je to ruina, prodejme to, než nám spadne na hlavu," říká Otomar Gottstein. Proti němu stojí například koaliční zastupitel Radek Boček, podle kterého budova není v tak špatném stavu. „Není to tak hrozné, abychom ji museli prodávat za hubičku. Z cizího bychom neměli tak snadno a lehce dávat," podotkl Radek Boček.

Jak padala cena velitelské budovy
29,751 milionu korun - září 2012
22,313 mil. korun - únor 2013
10 milionů korun - květen 2013
8,5 milionu korun - září 2013

Trh zatím naznačuje, že pravdu mají zastánci zlevňování. Velitelskou budovu v bývalých Žižkových kasárnách se město snaží prodat už dva roky. Začínalo na necelých třiceti milionech, což byla výše znaleckého posudku. Nenašel se však jediný zájemce. Stejné to bylo po slevě na 22 milionů a o čtyřpatrovou budovu u silnice nestál nikdo, ani když byla cena deset milionů.

Zastupitelé, kteří tlačili na pětimilionovou cenu, argumentují špatným stavem objektu. To podle Zdeňka Kuliče, který se byl v budově podívat, ale není pravda. „Na hlavu mi nic nepadalo, střecha je v dobrém stavu. Někdo si pouze takříkajíc vypůjčil radiátory, ty už asi nevrátí. To ale není problém stáří budovy, ale nedostatečné ostrahy," řekl Zdeněk Kulič. „Nechci se dostat do kriminálu za to, že tu budu dál snižovat cenu pod znalecký posudek," dodal.

Radek Boček navrhl zkusit prodat budovu opět za deset milionů korun. „Je mi proti srsti prodávat tak hluboko pod znaleckým posudkem," zdůraznil Radek Boček.

Ani jeden z návrhů nenašel dostatečnou podporu a zastupitelé nakonec odsouhlasili kompromis ve výši 8,5 milionu korun.

Jediný zájemce o koupi budovy, společnost Solum Consulting reprezentovaná Jaromírem Grégrem, se do aukce za deset milionů nepřihlásila. „Tolik v žádném případě nedáme," prohlašoval už dříve Jaromír Grégr.

Solum Consulting chce budovu využít pro projekt zařízení komunitní péče. Do toho mají být zapojeni praktičtí lékaři, psychiatrická léčebna, která by se měla přestěhovat ze současného objektu U Honzíčka. Komunitní péči má zahrnovat služby sester domácí péče, krizové služby, denní stacionář a pečovatelskou službu.