Pro své příznivce uspořádá Podčára cyklus čtyř předvánočních koncertů. První z nich se odehrál o první adventní neděli 29. listopadu na YouTube kanálu Divadla Pod čarou s kapelou Wdowa a kumpáni. Další by měly následovat.

Všechny čtyři koncerty jsou benefiční. "Během živého přenosu z Podčáry nebo i kdykoliv po jeho odvysílání můžete podpořit jednak multižánrovou scénu Divadla Pod čarou v Písku a jednak některý charitativní projekt pomáhající druhým. Na prvním večeru jsme představili platformu Nevidíš–uslyšíš, za níž stojí Martin Schubert. Tento mladý muž, jenž má sám problémy se zrakem, vytvořil stejnojmenný web www.nevidis-uslysis.cz, kde přináší rady a tipy pro osoby se zrakovým znevýhodněním. Tak se rozhodl vytvořit web, kde lidé se zrakovými problémy mohou vše potřebné najít na jednom místě," uvádějí Podčárníci.

Kaufland v Písku.
Písecký Kaufland se ve středu znovu otevře

Live stream pořizuje pro Divadlo Pod čarou Zdeněk Kučina a DVP Studio, který se vzdává svého honoráře právě ve prospěch charitativního webu Nevidíš-uslyšíš.

Historicky první Live stream Podčáry – první koncert kapely Wdowa a kumpáni můžete ocenit darem na transparentním účtu 295465736/0300 (do poznámky napište "DPČ Live 1").

"O dalších pořadech Vánoce Pod čarou Live stream vás budeme informovat na facebooku a webu Divadla Pod čarou, kde najdete i odkaz na live stream. Měli by se na nich představit a zahrát vám další zajímaví písečtí hudebníci," doplnil za Podčáru Zbyněk Konvička s tím, že na druhém koncertu v neděli 6. prosince od 18 hodin to bude oblíbená písecká skupina Jako fakt? Představen bude také další charitativní projekt.