Jako důvod rezignace uvádí snahu věnovat energii do jiných oblastí. "K rozhodnutí mě přiměla řada okolností. Hlavním důvodem je můj zájem věnovat energii do oblasti či prostředí, které je méně konfliktní a kde cítím více pozitivní energie. To je především oblast kultury a cestovního ruchu, prostředí mně dlouhodobě nejbližší. Raději se totiž snažím nacházet konsenzus, kompromis, řešení, na nichž se dohodne a shodne většina, naopak mi není blízká konfrontace. Větší smysl vidím ve spojování lidí, stejně jako mi přijde více smysluplné ukazovat dobré příklady a inspirovat se jimi – sdílet je," uvedl teď už bývalý zastupitel Písku.

Chce dál pokračovat v komisi pro kulturu a cestovní ruch. Nadále také zůstává členem Pirátů a podporuje jejich program.

Dvouleté působení v zastupitelstvu vnímá jako cennou zkušenost. "Chci poděkovat za spolupráci všem zastupitelům, kolegům z osadního výboru Hradiště a všem pracovníkům městského úřadu či městských a jiných organizací, s nimiž jsem spolupracoval, a věřím, že s mnohými budu spolupracovat dál," doplnil Zbyněk Konvička, který své rozhodnutí sdělil místnímu sdružení Piráti Písecko v neděli 23. listopadu.

Semafor. Ilustrační foto.
Krátké zprávy z Písecka aneb Co se děje v okrese

Zastupitele nahradí Petr Soušek

V píseckém zastupitelstvu Zbyňka Konvičku nahradí Petr Soušek a stane se tak jedním z pěti pirátských zastupitelů. Na novou zkušenost se těší. "Beru to jako výzvu a velkou zodpovědnost nejen vůči voličům Pirátů," podotkl s tím, že chce pokračovat tam, kde Piráti jsou. "Všichni spolupracujeme jako tým, takže nemám obavy," doplnil Petr Soušek, který je 1. místopředsedou píseckých Pirátů.

Pozice Pirátů v Písku podle něj není špatná. "V zastupitelstvu nás není málo, i když pět ze sedmadvaceti stále není ideální a odkazuje nás to do práce v opozici. Budeme doufat, že za dva roky nás tam bude ještě víc," poznamenal.

Dvaatřicetiletý Petr Soušek působí už druhé volební období v dopravní komisi, první období je také členem kontrolního výboru. Zastupitelský slib by měl složit na jednání zastupitelů ve čtvrtek 3. prosince.