Restaurace hotelu Biograf, prvního čtyřhvězdičkového certifikovaného hotelu na Písecku, před dvěma měsíci získala značku Czech Specials, což znamená, že vaří české speciality na úrovni.

Další úspěch získala v uplynulých dnech na soutěži, kterou pro podniky s touto značkou uspořádala agentura Czech Tourism.

První ročník se konal ve všech regionech ČR a vybral patnáct vítězů těchto kol. Ti se o minulém víkendu utkali ve finále na kolonádě hotelu Thermal v Karlových Varech. Soutěžilo se v národní specialitě – rajské omáčce a krajové specialitě.

„Restaurace našeho hotelu – Malkus restaurant – zastoupená šéfkuchařem Ladislavem Švehlou uvařila nejlepší rajskou omáčku z celých Čech. Celkově jsme skončili o jediný bod na sice bramborovém, ale krásném čtvrtém místě,“ informoval ředitel hotelu Biograf Vít Klásek.

Hotel nezískal své jméno náhodou. Stojí na místě domu č. 125, kde byl za první republiky první písecký biograf. První kinematografickou licenci ve městě měl tehdy Karel Malkus, podle kterého se jmenuje restaurace hotelu.

Biograf zde byl zrušen koncem třicátých let minulého století a z jeho sálu vznikla autodílna.