Profesionální kuchaři by se tady měli pod vedením Martina Slezáka, trenéra juniorského národního týmu, dozvědět o nejmodernějších trendech v gastronomii.

Jak správně připravit ústřice, kachní játra nebo lososa, se dozvěděla včera ve Zvíkovském Podhradí na prvním setkání kuchařského postgraduálu jedenáctka profesionálních kuchařů. Většina z nich pocházela z píseckých zařízení, menší část dorazila z Prahy, Vlašimi a Hluboké nad Vltavou.

„Škoda, že nevyužili šanci i ostatní, pár míst stále volných je. Zájemci se ještě mohou přihlásit,“ řekl Martin Slavík z kanceláře destinačního managementu. Ta spolu s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a za podpory grantu města Písek akci připravuje.

V dalším díle, který se uskuteční 12. března, se kuchaři naučí připravovat podle nejmodernějších gastronomických trendů minutková masa. „Přáli bychom si, aby kuchaři upustili od stereotypu. Turisty musíme zaujmout špičkovou gastronomií,“ vysvětlil ředitel Hotelu Zvíkov Jindřich Žydek.

Kurz vedou vyhledávaní školitelé a přední odborníci na gastronomii Martin a Věra Slezákovi.