Většina opuštěných pejsků se zde dlouho neohřeje, po několika dnech, maximálně týdnech, má nové majitele.


„Průměrná doba pobytu se pohybuje kolem deseti dnů. Ale měli jsme zde i pejsky, které jsme ani nestihli vyfotografovat pro webové stránky a už měli nového pána. Za první tři měsíce bylo adoptováno 48 psů, z toho 19 z Písecka,“ uvedl vedoucí útulku Emil Cedl z Technických služeb Strakonice, které útulek provozují.


K úspěšné adopci přispívá zejména skutečnost, že útulek je otevřený veřejnosti. Zájemci sem mohou přijít denně kromě úterý a neděle. Při návštěvě si hned mohou domluvit adopci, nebo další spolupráci s útulkem.


Úspěšná adopce uvolnila část kapacity útulku a obě města se dohodla využít ji ke službě, kterou chovatelé psů vítají.
Je dost lidí, kteří mají starost, kam umístit svého čtyřnohého mazlíčka v době, kdy jedou na dovolenou, nebo musí do nemocnice. Psí hotel za ně tuto starost vyřeší.


„Slibujeme si od toho určitý ekonomický efekt, který se promítne do hospodaření útulku. Těmto komerčním aktivitám však vždy zůstane nadřazena priorita umístění opuštěných psů z obou měst,“ zdůraznila písecká místostarostka Hana Rambousová.
Města Písek a Strakonice platí za psa 178,50 Kč za krmný den. Ostatní obce a zájemce o hotelové služby krmný den stojí 250 Kč.