V programu adventních akcí má už patnáctý rok své místo vánoční prodejní výstava pořádaná firmou KOČÍ a. s. Těší se velkému zájmu veřejnosti. Mimo jiné o tom svědčí skutečnost, že za předchozích čtrnáct ročníků bylo z prodeje výrobků a dobrovolného vstupného získáno přes 1,2 milionu korun.

Peníze putovaly k těm, kteří originální výrobky převážně s vánoční tématikou připravili – ke klientům Domova pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky, Denního a týdenního stacionáře Duha Písek, Dětské psychiatrické nemocnice Opařany a Městského střediska sociálních služeb Písek. „S vnučkami si tady určitě opět vybereme adventní výzdobu a drobné dárky,“ těší se Zdena Mikátová z Písku. Příležitost budou mít už ve středu.

Vernisáž výstavy začne ve foyer kina Portyč ve středu v 16.30 hodin. V programu vystoupí soubor Rondo ze ZUŠ Písek. Chybět nebude sladký raut a od 17 hodin se děti i dospělí mohou těšit na pásmo pohádek Nové české animáčky. Výstava potrvá do 10. prosince.

„Věřím, že každý si mezi výrobky najde něco, co se mu zalíbí, a zakoupením toho přispěje na dobrou věc,“ uvedl Tomáš Kočí, ředitel firmy KOČÍ a.s.