Město přivítalo iniciativu mateřinky a kartičky rozdává pejskařům, kteří platí poplatek za psa.

„Kartiček máme zhruba dvě stovky a dostávají je majitelé psů, kteří zaplatí poplatek. Reakce je pozitivní, většina pejskařů se usmívá nad veselými texty, což je jistě dobrý signál k tomu, že si na kartičku vzpomenou ve chvíli, kdy by zapomněli uklidit po svém čtyřnohém miláčkovi," uvedl mluvčí radnice Roman Ondřich. Kartiček zatím na finančním odboru rozdali několik desítek.

Za akcí mateřinky stála její učitelka Jana Špírková. Tu potěšilo, že město se postavilo k jejich nápadu pozitivně. „Vedoucí odboru životního prostředí Miloslav Šatra nám vyšel vstříc. Zajistil vytištění kartiček a jejich zalaminování. Jsem ráda, že se toho úředníci takhle chopili a náš nápad dotáhli do konce," říká Jana Špírková. Zároveň dodává, že situace s psími exkrementy ve městě se zlepšila jen velmi mírně. „Pořád na ně s dětmi narážíme na procházkách až příliš často," podotýká. Stejně jako ona i mluvčí radnice doufá, že by mohly kartičky pomoci.

„Je to dobrá a nenásilná forma upozornění na to, že ne všichni majitelé psů po svých pejscích uklízejí. Každý dospělý člověk se přeci zastydí, když ho na nesprávné chování upozorní dítě, před kterým se staví do pozice dokonalého a neomylného," říká Roman Ondřich.