Třicet lidí z Milevska podepsalo petici, která nesouhlasí se stavbou parkoviště v ulici J. A. Komenského. Petice je ale už podle slov starosty Zdeňka Herouta bezpředmětná. Město tu parkoviště budovat nehodlá. Je zde totiž uloženo velké množství sítí.

„V ulici J. A. Komenského je chronický nedostatek parkovacích míst. Dopravní komise se kdysi zabývala tím, kde najít plochy vhodné pro parkoviště. Jednou z lokalit měla být právě tato. Ale zjistili jsme, že není vhodná, protože tudy vedou  topné kanály a sítě. Museli bychom povrchy zpevňovat, to by stálo dost peněz. Takže jsme od plánu ustoupili," vysvětlil starosta Zdeněk Herout. „Mezitím se informace, že se parkovištěm zabýváme, dostala na veřejnost a přišla nám petice," dodal starosta.

Na místě, kde mohlo parkoviště být,  je několik stromů a jedno místo vymezené pro zdravotně znevýhodněné lidi.


Podle vedoucího odboru dopravy městského úřadu Františka Kabeleho město počítalo, že by další parkoviště mohlo vybudovat nedaleko mateřské školy Klubíčko. „Ale vysázely se tam dřeviny a vznikl tu parčík," připomněl Kabele, co plán zhatilo.


Řešení problému s parkováním nabízel i soukromý investor, který chtěl v sousední ulici Kpt. Nálepky u letního stadionu postavit bytový dům s garážemi. I v tomto případě vznikla petice, kterou podepsalo 350 lidí. Hlavní slovo ale měli letos v únoru zastupitelé, kteří vypustili lokalitu, kde měl třípodlažní objekt stát,  z dalšího projednávání změny územního plánu. A právě změna územního plánu byla jednou z podmínek, aby dům mohl u stadionu stát. ⋌(klč)