Vznik padesáti nových parkovacích míst na placu naproti poště je zase o kousek blíž. Písečtí radní schválili zadání veřejné zakázky na projektovou dokumentaci. Ta by měla začít vznikat v červenci.

„Studie navrhne řešení celého vnitrobloku a měla by také počítat s budoucí zástavbou nárožní proluky Komenského a Žižkovy ulice," podotkl místostarosta Písku Josef Knot.

Se zkapacitněním parkoviště na pozemcích města by neměl být problém. Objevila se ale komplikace u sousedního pozemku, který Písečtí chtěli koupit a parkoviště tak rozšířit o další desítky míst. „Společnost Immotel, které pozemky patří, zcela změnila své původní stanovisko týkající se prodeje pozemků. Nově nabídla městu tyto pozemky pouze k pronájmu," vysvětlil vedoucí odboru investic 
a rozvoje Městského úřadu Písek Václav Filip. Výše pronájmu by měla být kolem 
400 tisíc korun ročně.

Vzhledem k tomu, že investiční záměr na celé parkoviště se zhruba 150 místy se pohybuje v řádech desítek milionů korun, objeví se tento bod znovu na programu píseckých zastupitelů, a to 28. dubna. Budou muset rozhodnout, zda jít do rizika budování parkovací plochy na pozemcích, které má město jen v pronájmu. Místostarosta Josef Knot se k tomuto kroku zřejmě nepřikloní. „Neriskoval bych stavbu na cizím pozemku, hlasovat pro to nebudu," zmínil.

Zastupitelé budou tedy rozhodovat o dalším postupu, o tom, v jaké části se bude stavět a kolik do toho město investuje.