Obyvatelé a návštěvníci města mají v historickém centru k dispozici 206 placených parkovacích míst. Tato kapacita by se mohla rozšířit o dalších sto v parkovacím domě. Záměr na jeho výstavbu  na rohu Chelčického a Soukenické ulice  již posvětili zastupitelé.

Podle názoru místostarosty Josefa Knota (TOP 09) v úvahu připadá rozšíření  kapacity i na sousední pozemek, pokud se  město dohodne s jeho majiteli.

„Nápad jsem uvítal. Při jednáních k této věci  jsem doporučoval nechat  odborně prověřit  dopravní napojení a kapacitu domu a tím ekonomiku investice. Dům je v památkové zóně a tomu se musí přizpůsobit počet podlaží," uvedl zastupitel za SNK ED Tomáš Franců. Dodal, že  při projektové přípravě  trvá na hledání autora řešení ve veřejné architektonické soutěži.

Zastupitel Miroslav Sládek (ODS) upozornil  na nutnost řešit v budoucnu celý systém placeného parkování v historickém centru. Jiří Lejčar (KSČM)  připomněl, že je nutné včas jednat s památkáři, protože dům by měl stát v sousedství  bývalého hotelu Otava.

Návrhů na parkovací kapacity bylo již několik, ale vždy se objevila nějaká překážka. Například u podzemního parkoviště pod Velkým náměstím to bylo stanovisko památkářů. Pokud se poslední návrh podaří dotáhnout do konce,  bude to přínos  hlavně pro historické centrum. Z Chelčického ulice na Velké náměstí je to 200 metrů.