Před třemi týdny plzeňská společnost informovala městské služby, že chce od smlouvy odstoupit. „Na to v žádném případě nemůžeme přistoupit," zdůraznil jednatel MSP Josef Hrádek a pokračoval: „Přes výzvy se nám nikdo ze společnosti neozval a pokud se tak nestane, musíme rekonstrukci odložit."

Městské služby nemohou její dokončení protahovat. Od začátku září zde mají nasmlouvaný plavecký výcvik školáků. Rekonstrukce zahrnuje sprchy, odpady, izolace a další úpravy, vše v ceně 1,3 milionu korun.

Plzeňská společnost vyhrála výběrové řízení na základě nejnižší nabídnuté ceny, což je podmínka stanovená zastupitelstvem. Stejná firma nejnižší cenou vyhrála zakázku města Písku. „Jde o rekonstrukci šaten a sociálního zařízení pro hokejbalisty na městském atletickém stadionu. Firma se zatím neozvala. Protože je podepsaná smlouva, nemůže nastoupit druhý v pořadí ve výběrovém řízení," vysvětlil Rudolf Koraba z odboru investic a rozvoje MÚ Písek. Redakce se pokoušela plzeňskou firmu opakovaně kontaktovat, ale stejně jako město nebyla úspěšná.

Ohrožené akce: Opravy šaten a sociálního zařízení na městském atletickém stadionu.
Šatny, vnitřní sprchy, izolace, odpady a další úpravy v areálu krytého plaveckého bazénu.