Od začátku dubna do konce října jsou tak k dispozici čtyři elektrokola Apache Elegance, které si zájemci mohou půjčit na základě předchozí rezervace, a to na www.pisek.eu, osobně v turistickém informačním centru nebo telefonicky. Podmínkou vypůjčení je platný občanský průkaz, podpis smlouvy o nájmu a složení vratné zálohy ve výši 1000 korun. "Přesto, že je program zaměřený na pohybově znevýhodněné, kolo si může vypůjčit kdokoliv starší 18 let. V loňském roce o ně byl poměrně velký zájem, a to i na několikadenní výpůjčky,“ uvedla produkční Sladovny Petra Mojžíšová.

Celodenní půjčovné jednoho kola stojí díky dotaci 250 korun a pro seniory a držitele průkazu ZTP 150 Kč. Kolo je poskytováno s nabitou baterií a zámkem, za poplatek je možné si půjčit také cyklistickou přilbu a další příslušenství. K dispozici bude také nabídka několika doporučených výletních tras.

Tento projekt zaštiťuje Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a jeho cílem je zpřístupnění cykloturistiky starším či méně pohyblivým výletníkům.