Město nejprve prověří, jestli v případě přesunutí přístřešku nepřijde o dotace, pak budou zastupitelé hlasovat znovu. Dotace v případě třetí části regenerace činí čtyři miliony korun. „Kdo mi zaručí, že město o peníze nepřijde? Kdo nám pak dá čtyři miliony korun? Mám-li rozhodnout ve prospěch přemístění, chci mít písemnou záruku, že dotaci neztratíme," zdůrazňoval starosta města Ondřej Veselý.

Lidem na sídlišti vadí velikost přístřešku, který je devět metrů dlouhý a přes tři metry vysoký, i jeho umístění necelé čtyři metry od domu přímo pod okny. „Byty jsme si od města koupili, řádně se o ně staráme a od regenerace jsme čekali zlepšení podmínek 
k bydlení a v konečném důsledku zhodnocení našich nemovitostí. Tomu ale současná situace neodpovídá. Nikdo 
z nás nechce ohrozit dotace pro město, vše jsme konzultovali 
s odborníky, písemnou záruku sice nemáme, ale pokud by město kontejneřiště vyčlenilo do samostatné etapy, o peníze nepřijde," uvedl jeden z obyvatelů domu Jan Roleník. Rozdělení na etapy úředníci města prověří a zastupitelé se 
k hlasování vrátí.
Pokud nakonec zastupitelé žádosti vyhoví, zaradují se obyvatelé i dalších domů. Na město totiž už zamířily další tři petice, které žádají přemístění kontejneřišť. „Z podobného precedentu mě mrazí," podotkl zastupitel Tomáš Franců. Úředníci vyčíslili náklady na přemístění jednoho přístřešku na sedm set tisíc korun. 

O dalších peticích bude teprve jednat rada města. V případě přemístění jednoho kontejneřiště by ale dostali petenti do rukou silný argument. „Je jasné, že pak se zvedne vlna odporu proti všem přístřeškům," řekl zastupitel Josef Tesař.

„Už nyní kontejneřiště zapáchá, bezdomovci v něm konají potřebu, bude město přístřešky každý týden vymývat vodou? Proč nemůže přístřešek stát na parkovišti?" ptala se obyvatelka domu č 395 Šárka Dokulilová.

„Jsou ochotni obyvatelé sídliště nosit odpadky do sběrného dvora? Protože tak to dopadne. Nikdo nechce mít přístřešky u svého domu. Proti novému umístění budou protestovat další lidé zase z jiných domů," odpověděl starosta Ondřej Veselý.

Někteří zastupitelé naráželi i na fakt, že lidem vadí spíše to, že přístřešky ubraly parkovací místa před domem. „Kdyby to byl stánek se zeleninou, byl by proti tomu takový odpor? Odpad tam produkuje 4,5 tisíce lidí, někam ho nosit musí a alespoň to mají blízko," podotkl Tomáš Franců.

„Kontejnery měli před tím přímo před domem, tak je tam projektanti nechali, mě to přijde rozumné," doplnil Josef Tesař. V názoru na vhodnost umístění přístřešku ale nebyli zastupitelé jednotní. „Postavit kontejneřiště čtyři metry od hlavního vchodu je blbost. Něco, co má být uklizeno, je naopak vystrčeno. Já bych řval taky," podotkl Radek Boček.

„Jsme si vědomi toho, že projekt má závady. Museli jsme ale zvážit, zda se rozloučit s milionovou dotací. Rozhodně ale odmítám, že by se životní podmínky na sídlišti zhoršily," poznamenal starosta města Ondřej Veselý.

Přesunutí kontejneřiště bude podle města stát na sedm set tisíc korun. Například jen případná demolice nového přístřešku vyjde na sto tisíc korun. „Za ty peníze si půjčím sbíječku a zbourám to sám," podotkl Radek Boček. „My kontejneřiště rádi zbouráme zadarmo," nabídl obyvatel domu č. 395 Pavel Suchna.