Skály se proměnily v sobotu na cirkus. K vidění tu byli medvědi, tygři, klauni, artisté, ale i cikánské kartářky nebo baletky. Jednatřicátý ročník masopustu tak opět nezklamal. Dorazily nejen místní masky, ale i ty přespolní. Nejvíce z nich jich bylo z Milevska. „Přijelo nás čtyřiadvacet," poznamenal Švejk neboli Karel Procházka, předseda milevského maškarního sdružení.

Starostku obce Skály Pavlu Poláčkovou potěšil zájem maškar. „Chtěla bych poděkovat maskám, které nás přijely podpořit. Jsou z Milevska, Písku, Protivína a jistě i z dalších míst. Samozřejmě že vítám i naše masky," řekla starostka, která také poděkovala sponzorům za podporu. Poté už předala zástupci masek klíč od obce a veselí mohlo začít a s ním obchůzka od domu k domu.

Nejprve se ale každá skupinka maškar představila divákům před hospodou a mnohé pobavily vtipnou scénkou. „Budeme dnes hodně veselí, jak nám velí tradice. Jako loni i dnes za koblížek a kořaličku zatančíme kolečko. S muzikantem, kapelníkem a s vámi projdeme celou ves. Zažijeme mnoho vydařených cirkusových momentů…," poznamenal zástupce masek.

Diváci byli nadšení. Třeba jako Jaroslava Šálková ze Skal s vnukem Patrikem. „Všechny masky jsou moc hezké, nejvíce se nám líbí medvědi. Masopust je pěkná tradice a vždy se na ni moc rádi chodíme dívat," shodli se.

Letošní téma masopustu byl Cirkus Skalousek a například v roce 2014 se ve Skalách konala olympiáda. 

Anketa: Proč jste vyrazily do skalského průvodu?
Jana Matoušková
Heřmaň
Oplácíme účast, i k nám masky ze Skal na masopust přijedou. Máme ho v sobotu 13. února. Výběr masek byl jednoduchý, když je tématem cirkus. Já i synové jsme klauni a někde tu pobíhá manžel, který jde za lva.

Markéta Fousková
Skály
Všichni z nás, kteří jsme za cikánský cirkus NeBerto, jsme prakticky ze Skal. Chceme podpořit tradici, která tu je. Kostým bylo docela těžké připravit, protože jsme museli sehnat staré věci a také náušnice, náramky a podobně.

Iva Kálalová
Milevsko
Jezdíme sem tradičně. Máme tu dobré vztahy. Z Milevska jsme přijeli s cirkusem Milousek. Já jsem tygr a tuto masku mám na sobě prvně.