„Zatím se neukázalo nic, co by plánované dokončení mělo ohrozit," potvrdil Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje Městského úřadu Písek.

Předmětem první části druhé etapy oprav, na které se aktuálně pracuje, je výstavba nového sociálního zařízení a terasy, v rámci které se dělá výměna hydroizolace a dlažby. „V minulosti byl problém s tím, že zatékalo do betonové konstrukce, což se tím vyřeší," podotkl Petr Matoušek.

Sociální zařízení se buduje zcela nové v dříve nevyužívaném prostoru pod terasou. Toalety budou rozdělené na dámské, pánské a dětské, kde bude mimo jiné přebalovací pult. Stávající sociály u vstupu i v zadní části areálu u dětského bazénu zůstanou.

Rekonstrukce by měla být hotová do 10. května, kdy bude kolaudace. V polovině května by se měla plovárna otevřít veřejnosti. Záviset to bude také na počasí.

Další etapa oprav bude následovat po sezoně. „Bude se rekonstruovat dětský bazén, který dostane nerezový povrch a skluzavku pro děti. Měla by se opravovat nábřežní zeď, která by se měla protáhnout až do konce areálu, aby to bylo opravené celé. Rádi bychom také umístili na vodu plovoucí molo, pokud vyjdou peníze," vyjmenoval Petr Matoušek s tím, že se pravděpodobně na podzim letošního roku začne a na jaře roku příštího se práce dokončí.
Žádné zásadní změny pro letošní sezonu plovárna neplánuje. „Vstupné by mělo zůstat ve stejné výši jako loni," potvrdila mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová. Vstupné pro dospělé na celý den je 31 korun, pro děti 21 korun a pro seniory 16 korun.