„V jedné malé vesničce žije s otcem malá holčička jménem Terezka. Po smrti maminky se o ni otec začal starat a každý den před spaním jí otec vyprávěl pohádky na dobrou noc. Dnes jí bude vyprávět pohádku Zatímco ty spíš a právě o tu se chce s vámi Terezka podělit. Rychle se schoulí do postýlky a naslouchá příjemné otcovo vyprávění a pomalu zavírá oči. Přejeme příjemnou podívanou."

Tak v sobotu v podvečer začalo divadelní představení Zatímco ty spíš v podání především místních dětí. Scénář napsal obyvatel Ondřej Stejskal st. „Inspiraci jsem hledal v běžném životě," říká o pohádce, kde vystupuje Láska, Závist a Lenost.

A o čem je děj? Láska se už nemůže dívat na to, jak se lidé na Zemi chovají. Rozhodne se jim pomoci a do napravení lidí se zapojuje i Nenávist a Závist. Všichni tak pomůžou dvou sedlákům, kteří se hádají o pole, i línému synovi, za kterého vše dělá matka.

Vánoční besídky, jejichž součástí je divadelní představení, mají za sebou desetiletou tradici. Diváci za tu dobu viděli například Mrazíka, Moderní perníkovou chaloupku, Neposlušné anděle či Krkonošské pohádky. Celkově se do všech vystoupení zapojilo na šedesát dětí.

Většina z nich pak na závěr sobotní večera vystoupala na pódium a se zapálenými svíčkami zazpívala vánoční koledu.