Hlavním tématem festivalu je Aktualizace systému. Festival poukazuje na to, že jedním z největších problémů současného světa je dezinformace a mediální manipulace. Na člověka jsou kladeny veliké nároky, jak rozlišovat, co je pravda a co není, má sdílet, komentovat, projevovat názor. Dvacátý ročník proto vybízí k aktualizaci systému, protože nejenom počítačové systémy potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny informace a mohly hladce fungovat.

V Českém Krumlově za organizací stojí koordinátorka Václava Šnokhousová a Lucie Kostková pod hlavičkou Člověka v tísni ve spolupráci s krumlovským Centrem pro pomoc dětem a mládeži.

Dokumentární filmy festivalu můžete sledovat až do soboty, kdy bude večer od 19 hodin festival slavnostně ukončen.
Kromě filmů návštěvníky čeká také doprovodný program, diskuze s tvůrci, rozbory snímků, ale i zábava.

Dlouhé fronty aut se ve čtvrtek ráno tvořily na parkovišti u českobudějovického obchodního domu Kaufland.
Lidé si ráno nenakoupili, u Kauflandu se tvořily fronty

"Já si tu trochu připadám jako na pedagogické poradě," řekl s úsměvem Stanislav Valdauf, zástupce ředitelky českokrumlovského gymnázia, které je partnerem festivalu a pro jehož studenty a žáky základních škol projekce začaly v nízkoprahovém zařízení Bouda už o několik dní dříve. "Hlavně si tu však připadám jako na srazu našich absolventů, případně našich budoucích absolventů," pokračoval Stanislav Valdauf. "Takže mám pocit, že ta aktualizace se tady děje průběžně. Mám ohromnou radost, že naši studenti mají o tento festival zájem a že se festivalu účastní také jako pořadatelé nebo jejich pomocníci. Přeji vám hodně úspěchů."

"Pro děti už promítáme na čtyřech místech," řekla koordinátorka Václava Škokhousová. "Děti jsou fantastické, přemýšlivé, hodně komunikují. To je část festivalu, která nám dělá radost a je pro nás satisfakcí," řekla mimo jiné předtím, než návštěvníky seznámila s dalším programem.

Režisér Daniel Habrda pohádku natáčel v českokrumlovském Prokyšově sále, na Novém Městě a na nádvoří Městské knihovny.
V nové pohádce Z pekla do pekla čerti k smíchu rozhodně nebudou