Burzy se zúčastnilo 56 vystavovatelů. Z nich to měli do Písku daleko třeba ti z Brna, Jičína a Uherského Hradiště. Jejich pestrá nabídka přilákala podle pracovnice Prácheňského muzea Dany Kozákové kolem tisíce návštěvníků včetně dětí, které měly vstup zdarma, a hostů. Bylo to podstatně více než loni, kdy se burza konala ve zdejších prostorách poprvé.

"Je to tu skvělé, mám ráda kameny, zajímám se o jejich energie, a tady jsou z nich krásné šperky," svěřila se Brigita Kolářová z Písku, která burzu navštívila poprvé a netajila se nadšením. Pořídila si tu něco pro radost a také nějaké dárky.

Některým mineralogům se stýskalo po historické budově muzea, kde se v minulosti burza konala, ale jiní zase chválili nové prostory. "Do Písku jezdíme už asi sedm let a v minulosti byla burza rozdělená na dvě části - kameny byly v muzeu a šperky ve škole, což bylo škoda, protože tam tolik lidí nepřišlo. Tady je to super. Chodí sem hodně návštěvníků, je tu dost prostoru pro všechny a dá se tady blízko zaparkovat," konstatovala Lenka Ferdusová, která sem přijela s manželem ze Střelice.

Podobného názoru je i Dražan Šťastný, který do Písku jezdí s vystavovatelem Zdeňkem Běhalem z Kolína. I jemu se líbí prostory, které jsou v přízemí a možnost snadného zaparkování jak pro vystavovatele, tak i pro návštěvníky. I když prostory muzea měly podle něj také své kouzlo. Tam se ale například víc líbilo vystavovateli Pavlovi Kratochvílovi z Mostu.

Návštěvnice Marta Herdová sem přijela s kolegy z Jihočeského muzea z Českých Budějovic a nešetřila chválou. Připomněla, že v současné době je k vidění také krásná výstava o vltavínech v jejich muzeu.