Žádat o dotaci město je možné na podporu systematického sportování mládeže, podporu sportovních akcí a na nákup sportovního vybavení pro mládež. „Chceme tím podpořit organizované sportování mládeže do 21 let. Nově budou moci kluby žádat také na sportovní vybavení pro mládež, jako jsou třeba dresy, na kterých budou viditelné symboly města," upřesnil Martin Třeštík s tím, že cílem podpory je také propagace jména města aktivní reprezentací na sportovních akcích. Připomněl, že celková částka také počítá s novým oddílem krasobruslení.

Změna se podle něj týká především hokejistů a provozovatele městských sportovišť SPOS. Částka vyčleněná na dotační program Sport 2017 je vyšší než v loňském roce, protože se teď změnila pravidla. Podle nich hokejisté, kteří měli jako prioritní uživatelé se SPOSem uzavřenou dlouhodobou smlouvu na užívání zimního stadionu, nemohli žádat o dotaci z tohoto programu. „SPOS tedy obdrží z rozpočtu méně peněz a vzniklý rozdíl dostane od hokejistů. Ti si budou moci, stejně jako další uživatelé městských sportovišť, podat žádost o dotaci ze zmíněného programu. Podmínkou je, že z obdržené částky musí použít osmdesát procent na zaplacení za užívání sportovních zařízení města," vysvětlil Martin Třeštík.

Všechny sportovní kluby pak budou podle starosty Ivana Radosty svou činnost dokladovat. Vyúčtování poskytnutých dotací bude pod kontrolou finančního odboru městského úřadu.