„Zatím nemůžeme prozradit, o koho se jedná, ale můžu říct, že z toho mám dobrý pocit. Vyhrál návrh, který splňuje vše, co jsme si nastavili," uvedla radní města a členka poroty Petra Trambová.

Rozhodnutí poroty musí nyní schválit radní města. Ti se sejdou ve čtvrtek 10. září.

Do architektonické soutěže na nový bazén se přihlásilo celkem 23 architektů. Dva z nich však odevzdali své návrhy po termínu, který byl 17. srpna v 16 hodin, a tudíž nemohly být jejich práce posuzované. Hodnotící porota tedy vybírala z jednadvaceti projektů.

Ve středu 16. září se v Debatních trámech písecké Sladovny uskuteční vernisáž výstavy všech projektů spojená s veřejným projednáváním. „Veřejnost bych ráda pozvala nejen proto, aby viděla návrhy, ale především proto, že chceme pozvat všechny autory návrhů, kteří si zde budou své práce obhajovat a odpovídat na případné dotazy," konstatovala Petra Trambová.

Vernisáž začne v 17 hodin a výstava pak bude k vidění do 6. října.

Příští týden musí rozhodnutí poroty schválit rada města, poté budou autoři projektů vyzváni, aby předložili cenovou nabídku a město bude vybírat, kdo bude nakonec na novém píseckém bazénu pracovat.

Složení poroty:
Závislí porotci:
Petra Trambová (radní města)
Josef Knot (místostarosta města)
Nezávislí porotci:
Aleš Papp (architekt)
Radovan Smejkal (architekt)
Jaromír Kročák (architekt) – střídal se s Janem Boučkem
Přizváni byli:
Roman Drnec (provozovatel bazénu)
Miroslav Janout (technologie)
Michal Kovařík (odbor dopravy)
Petr Matoušek (investice)