Je velmi vytížená, nachází se tu mnoho obchodů a chybí tu parkovací místa. Řeč je o Masarykově ulici. Právě o možnostech jejího zásobování z Jarlochovy ulice a dalších parkovacích místech vedli zastupitelé diskuzi. Navedla je k tomu žádost o koupi pozemku za zdravotnickým zařízením Humanika, které se nachází právě v Jarlochově ulici. O ten mají zájem jak provozovatelé zařízení Bernotovi, tak i místní podnikatel Václav Hejný, který tu plánoval vybudovat parkovací místa. Bernotovi zase chtějí na místě postavit kapli, prádelnu či tepelný výměník.

Město pozemek o výměře 394 metrů čtverečních jako celek prodat nechce. Shodli se na tom jak radní, tak i zastupitelé. Radní Miroslav Doubek (Svobodní) nabízel řešení, které by podle jeho slov mohlo vyhovovat všem. „Dvě třetiny pozemku by získala Humanika, zbyl by tu prostor pro sedm až deset míst pro parkování a udělala by se tam komunikace, která by umožňovala vyhnutí dvou aut," shrnul Miroslav Doubek, jehož návrh zahrnoval směnu i prodej pozemků. „Návrh Miroslava Doubka, jak ho prezentoval na radě města, se mi zamlouvá," podotkl starosta Ivan Radosta (Jihočeši 2012).

Obyvatel František Šika považuje pozemek za strategický. „A to kvůli tomu, že není vyřešeno parkování a zásobování provozoven v Masarykově ulici, i když tady zaznělo, že tento pozemek k tomu nebude využíván," uvedl František Šika, který nedoporučoval, aby město pozemek prodávalo.

Václav Hejný, který v Masarykově ulici podniká, poukázal na nutnost zachování cesty pro dopravní obslužnost a navrhl její rozšíření.

Zastupitelé se shodli na tom neschválit záměr na prodej celé parcely, ale pověřili starostu, aby zahájil jednání se zájemci ohledně prodeje části parcely a směny.

Na tu zřejmě Bernotovi, kteří o pozemek žádají už mnoho let, nepřistoupí. Podle Miroslava Doubka totiž požadují všechno, nebo nic.

Rozhodnutí
Rada města podle slov místostarosty Martina Třeštíka opakovaně prověřovala význam pozemku v Jarlochově ulici pro možné řešení zásobování objektů v Masarykově ulici. „Došla k závěru, že tento pozemek přímou souvislost s možnými řešeními nemá," vysvětlil místostarosta Martin Třeštík.