Mluví se o ní už mnoho let a vypadá to, že se to zatím nezmění. Kde bude stát plánovaná zastávka v ulici 5. května, stále jasné není. Místo, které bylo vybrané 
u domu čp. 1201, napadli někteří účastníci lednového projednávání. Argumentovali tím, že zastávku lze postavit 
i v jiných částech ulice. S tím nesouhlasil dopravní inženýr písecké policie Stanislav Grech.

Jak od té doby práce pokročily? „Dopravní komise, která se tím zabývala, řekla, že máme hledat další varianty, abychom zastávku mohli postavit. Já za sebe říkám, že kdyby bylo na mně, zastávka tam dávno je. Najít místo, které bude vzdálenostně vyhovující, je velmi složitá věc,"  řekl starosta Zdeněk Herout, který zdůraznil,  že zastávka do ulice 5. května patří. „Jsem přesvědčený o tom, že se vhodné místo dá najít," dodal starosta.

S požadavkem na vybudování zastávky přišli obyvatelé domu s pečovatelskou službou, který se v ulici 5. května nachází. „Autobusy tudy jezdí, ale nesvezou nás," uvedl obyvatel zařízení Jiří Ira, který zdůraznil, že by zastávku využili i další lidé.

Stejně to vnímá i ředitelka Sociálních služeb města Milevska Marie Jarošová. „Určitě je velká škoda,  že se umístění zastávky takto komplikuje a prodlužuje," uvedla  Marie Jarošová.

Karel Coufal, obchodní ředitel společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice, řekl, že by obsluhu této části města zajišťovala zejména linka 360050.  „Zastávka by mohla být teoreticky obsloužena až čtrnáctkrát  denně," počítal Karel Coufal.

Pro vybudování zastávky 
v ulici 5. května vznikla petice, stejně tak proti jejímu umístění u domu čp. 1201.