ČIMELICE
Víkend bude patřit v Čimelicích pouti. V sobotu 26. května bude od 14 hodin v restauraci Na Hvížďalce opékání prasátka a jeho ochutnávka zdarma a ve 20 hodin tu začne pouťová tancovačka, na které budou hrát Michal Šindelář a Pavel Justich známé hity kapely Katapult. Vstupné je sto korun.

V neděli 27. května bude od 10.30 hodin v kostele Nejsvětější Trojice slavnostní pouťový koncert ke 100. výročí vzniku republiky v podání členů Píseckého komorního orchestru, houslisty Oldřicha Vlčka a mladých umělců z Čimelic, Mirotic a Rakovic. Zazní tu skladby od klasické hudby přes populární až po muzikálovou a lidovou. Dobrovolné vstupné bude věnováno do veřejné sbírky na opravu kostela.
U hasičské zbrojnice budou od 9 hodin pouťové atrakce a autodrom.

HEŘMAŇ
K celorepublikové akci Noc kostelů se zapojí i Heřmaň. Kostel sv. Jiljí se v sobotu 26. května večer otevře veřejnosti. Od 18 hodin se tady rozezní zvony, následovat budou koncerty Píseckého pěveckého sboru Sonitus či varhanního sboru. Během večera bude možné si prohlédnout zvonici i interiér chrámu, na závěr nebude chybět modlitba při svíčkách za doprovodu duchovní hudby.

ZÁBOŘÍ
Sbor dobrovolných hasičů Záboří čeká o víkendu slavnost. V sobotu 26. května od 15 hodin se bude žehnat novému hasičskému vozu, poté zahraje k tanci i poslechu kapela Návraty z Prachatic. Bude možné si také prohlédnout místní hasičské minimuzeum.

KESTŘANY
V Kestřanech se v neděli 27. května budou konat závody na kolech. Startuje se ve 14 hodin od mateřské školy, a to ve čtyřech kategoriích – do 4 let, do 7 let, do 10 let a do 15 let.

KUKLE, TÁLÍN
V Kuklích se v sobotu 26. května uskuteční setkání rodáků, chalupářů a přátel této osady Tálína. Začátek je ve 14 hodin.

ZVÍKOVSKÉ PODHRADÍ
Společně Sedláčkovou stezkou na kole i po vodě se vydají cyklisté ze Zvíkovského Podhradí v sobotu 26. května už po dvanácté. Trasa vede směrem na Písek a končí u hradu Zvíkov. Sraz účastníků je v 9 hodin před obecním úřadem, start bude v 9.15 hodin, v 10.30 je plánovaný příjezd k písecké restauraci U Sulana, odtud se v 11 hodin vyjede po Sedláčkově stezce k penzionu Fousek, kde se ve 14 hodin cyklisté i s koly nalodí na vyhlídkovou loď, která po Otavě vypluje ke hradu Zvíkov. Po prohlídce hradu se budou moci účastníci občerstvit na terase koupaliště ve Zvíkovském Podhradí. Nebude chybět ani hudba.